Din patrimoniul muzeului, ajuns la 8000 de obiecte, în decursul anilor, au fost selectate, pe baza planurilor tematice, piesele expuse în cele patru expoziții permanente, 250 de expoziții temporare organizate în țară și străinătate, precum și în cele din Secția în aer liber.


Expoziția „Calendarul creștin-ortodox în iconografie”, aprilie  1998Din expozițiile temporare, amintim expoziția „Calendarul creștin-ortodox în iconografie”, aprilie 1998, expoziţia a urmărit cunoașterea textului biblic și a obiceiurilor legate de fiecare sărbătoare, precum și diversitatea stilulilor de lucru în pictura icoanei pe sticlă.
Așezate simplu, în funcție de sărbătoare, icoanele au reușit să transmită mesajul liturgic.


Expoziția „Catrința  – piesă de port popular românesc” (iunie 2006)Expoziția „Catrința – piesă de port popular românesc” (iunie 2006) a prezentat catrința, piesă definitorie a ansamblului vestimentar femeiesc, evoluția ei în timp, compoziția decorativă, cu construcțiile de semne grafice și cromatice, o combinație de proporții și ritmuri, subliniindu-se autenticitatea și valoarea deosebită a acestei colecții.


Expoziţia „500 de ani de tipar românesc” – octombrie 2008Expoziţia „500 de ani de tipar românesc” – octombrie 2008 – a fost o expoziţie aniversară ce a urmărit evoluţia tiparului românesc de la Liturghierul lui Macarie, tipărit la Târgovişte în anul 1508, până la cărţile tipărite în secolul al XIX-lea, prin cele 23 de cărţi româneşti vechi, provenind de la parohiile Protopopiatului Ortodox Reghin şi colecţii particulare.


Expoziţia „Maghiarii  din Reghin şi împrejurimi” - septembrie 2011Expoziţia „Maghiarii din Reghin şi împrejurimi” - septembrie 2011 - a urmărit redarea unor aspecte ale vieţii ecleziastice a maghiarilor, a relaţiei dintre societate şi şcoală, strâns legate de biserică.
Nu au fost neglijate elementele ce ţin de domeniul etnografiei, au fost redate circuitului expoziţional cât şi celui ştiinţific o serie de obiecte aparţinând etniei maghiare.