Arta populară
Arta populară

Arta populară a zonei, născută din ritmul vieții și al ogorului, în culori vesele, bogată în forme, originală și statornică, ca țăranul însuși, obiceiurile, cântecele, jocurile şi straiele purtate ne vorbesc.... (citeste tot)
Icoane pe sticlă
Icoane pe sticlă

Artistul nu reproduce și nici nu copiază, el creează, printr-un rafinat simț al liniei și culorii, compoziții inedite, în forme sensibile, care exprimă, cel mai adesea, sentimentul religios, ca și pe acela al vieții trăite din plin.... (citeste tot)

Textile
Textile

Prezente în fiecare gospodărie, textilele au oferit direcţiile în care s-a manifestat din plin hărnicia, măiestria şi fantezia creatoare.... (citeste tot)
Port popular
Port popular

Parada portului popular, adevărată revărsare de culoare pe străzile Reghinului, marchează, în fiecare an, începutul festivalului, iar spectacolul folcloric, prezintă ansambluri artistice, de dansuri şi cântece.... (citeste tot)

Lemn
Lemn

Ca plugar, păstor sau muncitor la pădure, ţăranul a fost multă vreme constructor de locuinţe, dulgher, olar, fierar, în acelaşi timp realizând el însuşi obiectele necesare pentru propria sa gospodărie.... (citeste tot)